Judo voor alle leeftijden

Judo is een zelfverdedigingssport en een opvoedkundig spel, waarin bewegen centraal staat. Judo is een sport voor iedereen. Voor jong en oud en voor meisjes en jongens. Het is een sport die de mythe ontkracht dat je slechts winnen kunt als je meer spieren hebt. Je gebruikt de kracht van de tegenstander om deze te overmeesteren. Judo werd door Jigoro Kano (1860-1938) ontwikkeld vanuit de traditionele Japanse vechtkunst Jiu-Jitsu.

Judo in Norg

Sinds 1973 wordt in Norg Judo aangeboden. Vanaf de leeftijd van 5 jaar kan bij Yuseigachi Norg worden meegetraind. De judoka’s komen op een pedagogisch verantwoorde wijze met alle facetten van de judosport in aanraking. Behalve het aanleren van technieken en de voorbereiding op het eventueel meedoen aan wedstrijden, besteedt de trainer ook veel aandacht aan discipline en opvoeding. Onze trainer Bas Helwerda heeft de op een na hoogst mogelijke opleiding als judotrainer. 

De judotraining is voor veel judoka’s een prima uitlaatklep om zich op verantwoorde wijze uit te leven. Zo zullen kinderen op een speelse manier les krijgen en richten de trainingen voor de senioren (of vanaf 16 jaar) zich op techniek (Kata’s) welke nodig is voor de zwarte band en natuurlijk op conditie en kracht.

Bij Yuseigachi kun je vanaf 5 jaar meedoen aan de judo lessen. Op een leuke, speelse manier worden kinderen de regels van het judo bijgebracht.  Naast de jeugdgroepen is er ook een seniorengroep waaraan door zowel heren als dames wordt deelgenomen.

De belangrijkste regels van judo staan hier.

Het spelregelboekje van de judobond is hier te downloaden:  spelregelboekje 2019