Training

 

Onze trainingen zijn wekelijks op donderdag in het Bewegingscentrum, Eenerstraat 52A in Norg. De  judoka’s worden ingedeeld op leeftijd, gewicht en kunde door onze trainers.

Groep 1: 16.30 tot 17.15 uur

Groep 2: 17.15 tot 18.15 uur

Groep 3: 18.15 tot 19.15 uur

Groep 4: 19.15 tot 20.30 uur.

Tijdens de (basis)schoolvakanties is er geen les.

Een keer in de 2 weken wordt aansluitend aan het laatste lesuur nog een half uur kata training verzorgd. Dit zijn reeksen judotechnieken die in een bepaalde stijlvorm en volgens een bepaald protocol worden uitgevoerd. Kata betekent vorm of vormen.  Kata bieden net dat beetje extra op je reguliere judotraining.

Bandexamens

Twee keer per jaar worden de judoka’s beoordeeld op hun vorderingen. Hierbij kijken de trainers welke worpen ze geleerd hebben en aan de hand daarvan krijgen ze een nieuwe slip of band. Ook krijgen ze een bijpassend diploma.

De volgorde van banden en slippen is wit-geel-oranje-groen-blauw-bruin en zwart.

De trainers

De hoofdtrainer van Yuseigachi is Bas Helwerda (3e dan).Zijn uitgangspunt is: judo is voor iedereen. Voor kinderen is het een sport waar ze veel aan kunnen hebben, zowel fysiek als mentaal. “Ik wil kinderen plezier laten beleven in de sport. Zorgen dat ze zich prettig voelen en zelfverzekerder worden. Maar ook leren met elkaar om te gaan.” Maar Helwerda geeft ook met veel plezier les aan volwassenen. “Ik vind het leuk dat ik judo mag geven aan alle leeftijden, van kinderen van vijf tot volwassenen. Ik hoop het nog lang te blijven doen.”

judobashelwerda@hotmail.com